Therapie

Zoek je een ervaren (GZ-) psycholoog, die jou in een holistisch therapietraject écht verder kan helpen? I am your woman!

Mijn missie als holistisch psycholoog

Het is mijn missie om zoveel mogelijk lichtjes weer te laten schijnen, om zoveel mogelijk ogen weer te zien stralen!

Ik ga ultiem aan als ik mensen in beweging zie komen

Van zelfkritiek naar zelfliefde
Van verkramping naar ontspanning
Van denken & doen naar voelen & weten
Van moeten naar willen, mogen & verlangen
Van je klein houden naar ruimte durven innemen

Mijn visie

Ik wil jou helpen om de regie over je leven terug te vinden. Niet vanuit controle, niet alleen met je hoofd. Maar vanuit een stevige basis in jezelf: veerkrachtig en met vertrouwen in jou en in het leven.

Het is namelijk niet de bedoeling dat het leven je nooit uit balans brengt. Het is de bedoeling dat jij leert hoe jij je evenwicht kunt hervinden, zodat je het leven weer ten volste kunt ervaren in al haar facetten. Ik zie moeilijke gebeurtenissen en klachten als een uitnodiging om de verbinding met jezelf te herstellen en te verdiepen; om te groeien als persoon.

Therapie

Binnen Wholehearted bied ik psychologische behandeling vanuit een holistische visie. Dat betekent dat voor mij lichaam, geest & ziel met elkaar verbonden zijn. Tijdens een behandeling heb ik dan ook aandacht voor jou op alle lagen die ertoe doen: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch & spiritueel. Ik werk integratief en op maat, op basis van mijn kennis, ervaring én intuïtie.

Als GZ-psycholoog ben ik wetenschappelijk en breed opgeleid. Ik heb meer dan 10 jaar behandelervaring in de GGZ. Tijdens behandelingen maak ik gebruik van reguliere behandelmethoden en -technieken zoals psycho-educatie, inzichtgevende gespreksvoering, Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance & Commitment Therapy (ACT), lichaamsgerichte therapie en mindfulness.

Naast mijn achtergrond in de psychologie ben ik ook breed onderlegd in coaching, lichaamswerk en energetische behandeling.

Voor wie is een holistisch psycholoog geschikt?

Behandeling door een holistisch (GZ)-psycholoog valt onder de Generalistische Basis GGZ, is kortdurend van aard en bedoeld voor licht tot matige klachten zoals angstklachten, stemmingsklachten, klachten van overbelasting en overspanning, lichamelijke en psychosomatische klachten, en levensfaseproblemen. In sommige gevallen kan ik je ook helpen bij het verwerken van een nare gebeurtenis of verlieservaring.

Je bent welkom als jij je kunt vinden in een holistische visie & aanpak, als je niet enkel op zoek bent naar een behandelaar die jou van je klachten afhelpt, en als je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen reis en proces.

Tarieven en vergoedingen

Ik werk als vrijgevestigd psycholoog bewust zonder contracten met zorgverzekeraars. Ik wil in vrijheid kunnen doen wat jou en mij dient, zonder dat een verzekeraar daar invloed op heeft (kijk voor meer informatie ook eens op www.contractvrijepsycholoog.nl).

Desondanks heb jij recht op (gedeeltelijke) vergoeding. De hoogte van de vergoeding hangt af van jouw polis. Ik raad je aan om dit vooraf na te vragen bij je zorgverzekeraar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, zal ik wel een diagnose stellen en heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig (zie ook de veelgestelde vragen).

Vanaf 1 januari 2022 is de bekostiging voor de geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen wettelijk geregeld via het zorgprestatiemodel.

De sessies hebben een vast, wettelijk bepaald, NZa-tarief. Hieronder (klik op het pijltje) zie je de meest voorkomende:

Diagnostiek, intake & advies:

 • CO0562
  Diagnostiek 60 minuten €183,44
 • CO0692
  Diagnostiek 75 minuten €223,48
 • CO0822
  Diagnostiek 90 minuten €274,01

Behandeling, telefoon- & mailcontact:

 • CO0627
  Behandeling 60 minuten €161,46
 • CO0757
  Behandeling 75 minuten €198,72
 • CO0887
  Behandeling 90 minuten € 242,76

Overleg met collega’s, na jouw toestemming:

 • OV0007
  Intercollegiaal overleg kort €25,05
 • OV0008
  Intercollegiaal overleg lang €76,35

Werkwijze

Een behandeling kent twee soorten sessies: diagnostiek en behandeling. We starten met 1-2 diagnostiekconsulten (de intakefase) en daarna vinden er behandelgesprekken plaats. We evalueren regelmatig om te bekijken hoeveel sessies er nodig zijn.

Jij krijgt maandelijks een factuur die je aan mij betaalt. Vervolgens kun je deze factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Het aantal minuten dat wordt gedeclareerd is de daadwerkelijk bestede, en dus niet gereserveerde, tijd van de sessie.

Aanmelden voor Therapie

Veelgestelde vragen

holistisch psycholoog
Scroll naar boven