Het verschil tussen Access Bars® en andere energetische behandelingen

Access Bars®, wat is het?

Een Access Bars® behandeling is een vorm van energetische behandeling. Tijdens een sessie van ongeveer een uur wordt gewerkt met 32 punten op het hoofd. Die punten corresponderen met verschillende energiebanen. Die noemen we op z’n Engels ‘bars’. Doordat de Bars Practitioner (degene die jou de sessie geeft) deze punten zacht aanraakt, begint de energie te stromen. Het is alsof je de twee uiteinden van een batterij aanraakt. De punten, die allemaal corresponderen met bepaalde thema’s, kunnen als het ware ontladen. Dat helpt jou om gedachten, ideeën, overtuigingen, emoties en overwegingen die jou belemmeren, op te ruimen. Je kan het zien als een soort formatteren van je harde schijf. Alle troep, die je door de tijd heen als vanzelf verzamelt, wordt opgeschoond uit de computer.

De essentie

De Bars gaan in essentie over loslaten, daar waar jij bereid bent om los te laten. Ons hoofd raakt gevuld met allerlei gedachten en conclusies die ons lang niet altijd helpen of dienen. Soms zijn het niet eens onze eigen gedachten of conclusies, maar nemen we onbewust dingen over van anderen. Wel zo lekker dus, om dat regelmatig even op te schonen.

Een ander key ingredient van een Access Bars® behandeling is mogen ontvangen. Tijdens een sessie hoef jij namelijk he-le-maal niets te doen. We hebben niet eens een intentie of doel nodig. Jouw taak? Zorgen dat je lekker ligt. Misschien wil je delen wat er in je opkomt. Of mag je jezelf even heerlijk laten genieten van de rust. Sommige mensen vallen zelfs in slaap. Alles mag; de Bars doen hun werk.

Dat ontvangen, dat geldt trouwens ook voor de Bars Practitioner. Er wordt gezegd dat je als Practitioner zelf óók ontvangt wat je geeft. En ik kan volledig beamen: het geven van Bars is één van de meest ontspannende dingen die ik ooit heb gedaan. Twee vliegen in één klap dus, I love it!

Effecten van Access Bars®

Wanneer kun je het inzetten?

De vraag is eerder: wanneer níét? En het antwoord daarop is simpel: er zijn geen contra-indicaties. Van jonge kinderen tot zwangeren tot hoogbejaarde mensen: Access Bars® is er voor iedereen die bereid is om te ontvangen.

Specifiek is een Access Bars® behandeling geschikt voor mensen met stressklachten, een ‘vol hoofd’, angstklachten en onzekerheid, lichamelijke klachten en vermoeidheid.

Ik bied Bars ook aan ter ondersteuning van het proces dat iemand in een individueel traject of tijdens een vrouwencirkel is ingegaan. In mijn ervaring biedt Access Bars® een heerlijke en vooral moeiteloze energetische verdieping en integratie van een persoonlijke groeiproces. Maar het zou evengoed een katalysator kunnen zijn van dit hele proces! De mogelijkheden zijn legio.

Wat merk je ervan en wat levert het op?

Iedere sessie is anders, dus vooraf is niet te voorspellen (of controleren ;)) wat je gaat ervaren of eruit gaat halen. De effecten zijn soms subtiel, soms overduidelijk; soms onmiddellijk merkbaar, en soms pas na een paar dagen of weken. De grootste effecten zul je vaak merken in de eerste dagen, maar de sessie kan nog 3 weken doorwerken.

Over het algemeen vinden mensen de sessie zelf prettig en ontspannend. Soms voelen ze energie stromen, of bemerken ze sensaties in hun lichaam of hoofd.

Na afloop geven mensen vaak aan dat ze meer rust en ruimte in hun hoofd voelen. Meer ontspanning en energie, meer vertrouwen en daadkracht, en meer flow. Een Bars sessie laat onderdrukte levensenergie weer stromen, en opent deuren naar nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Er ontstaan nieuwe manieren om dingen te zien.

Mijn ervaring met Bars

Zelf heb ik na Bars sessies onder andere het volgende ervaren:

  • De energie in mijn bedrijf begon ineens enorm te stromen. Van aanmeldingen tot nieuwe inspiratie & creatiekracht: ik was niet te stoppen!
  • Er gebeurde iets in mijn leven waar ik normaal gesproken erg door geraakt zou worden. Waar mijn hoofd een dikke error van zou krijgen. En achteraf dacht ik ineens: ‘hee, ik had er dit keer veel minder last van! En ik ben er veel soepeler mee omgegaan. Score! ‘
  • Ik voelde al máánden weerstand bij iets op mijn werk. De week na een Bars sessie zat ik in de auto en kwam de kwestie nogmaals voorbij in mijn hoofd. Ineens dacht ik: ‘ik kan ook gewoon ophouden met mezelf dit te vertellen, en er zus en zo tegenaan kijken’. En – I kid you not- als donderslag bij heldere hemel verdween álle weerstand. Alle spanning. Het was gewoon weg. En daarna had ik, óprecht, geen last meer van dit issue. Ongekend, want ik ben absoluut geen ster in loslaten. Ik probeer mezelf -als ware cognitieve gedragstherapeut- nogal eens van de nodige ‘helpende gedachtes’ te overtuigen. Maar dit keer dacht ik het niet alleen, maar vóélde het zo. My mind was blown!

Het verschil met andere energetische behandelingen

De andere energetische behandelingen die ik ken (zoals Reiki) voegen allemaal energie van een bepaalde frequentie toe aan het lichaam. Access Bars® werkt met de energie in je lichaam, en voegt geen energie toe. Bars werken specifiek in op het weer laten stromen van jouw eigen geblokkeerde of vastzittende energie.

Je hebt als Practitioner ook geen energetische inwijdingen nodig voordat je sessies kunt geven, alleen een erkende opleiding. Ik weet nog dat ik tijdens mijn Access Bars® opleiding verwachtingsvol klaar zat voor mijn ‘initiatie’. Vervolgens lag ik -na een amusante en nuchtere introductievideo door de ontwikkelaars- binnen een uur al op de behandeltafel.

Bij andere energetische behandelingen wordt er vaak een spiritueel handpan- of bosgeluidenmuziekje opgezet ter ontspanning. Heerlijk hoor, ik ga heel goed op een lekkere ‘Reiki healing music playlist’. Maar tijdens een Bars sessie blijft de muziek juist heel bewust uit! De energie (frequentie) van de muziek kan interfereren met het activeren van je bars. En dat kan het effect van de sessie verminderen. Een praatje maken of zelfs een volwaardig therapiegesprek, kan dan wél weer prima tijdens het ontvangen van een Access Bars® behandeling

Let’s run some Bars®!

Ik kan me niet voorstellen dat je na het lezen van deze blogpost níét enthousiast bent geworden. Of op zijn minst nieuwsgierig naar wat Access Bars® voor jou kan betekenen. Je bent in elk geval van harte welkom in mijn praktijk in Urmond (omgeving Sittard-Geleen) om het eens te proberen. Je sessie boek je hier.

Ben jij klaar om te ontvangen?

access bars behandeling

Wil je nóg meer lezen over Access Bars®? Bezoek eens de website van de ontwikkelaars; accessconsciousness.com

Scroll naar boven